dissabte, 22 d’octubre del 2011

QUI ÉS SALVADOR DALÍ?






Salvador Dalí és un dels pintors més famosos del segle XX. Va néixer a la vila empordanesa de Figueres, a Girona, l'11 de maig de 1904. De molt jove, va demostrar una gran habilitat per la pintura, i per això el seu pare va voler que rebés classes de pintura.



Uns anys més endavant, el seu professor el va enviar a una escola de pintura de Madrid, perquè aprengués més coses, però el van expulsar perquè no era gaire bon estudiant i no feia cas dels professors.



L'any 1929 és potser l'any més important de la seva vida. Va Conèixer Gala, la seva futura dona i va comprar una casa de pescadors a Port Lligat, prop de Cadaqués, per anar-hi a viure amb ella. Després, se'n va anar als Estats Units, on va viure durant vuit anys. Hi va col·laborar amb el famós director de cinema Alfred Hitchock i, fins i tot, va estar a punt de fer una pel·lícula de dibuixos amb Walt Disney que s'havia de dir Destino. Però quan encara no l'havien començat, es va quedar sense diners i no la poden fer.



Dalí va morir el 18 de gener de 1989, després d'haver rebut moltes medalles i premis. L'artista va deixar tres museus, el Teatre Museu Dalí, de Figueres; la seva Casa-Museu Dalí, de Port Lligat, i la famosa Casa-Museu Castell Gala Dalí, al castell de Púbol, que va regalar a la seva dona, Gala, i va decorar personalment.


Noticia de l'infoK del clubsuper3

1 comentari:

Anònim ha dit...

molt interasant